Злато за България на Европейските игри!

26358

Стефани и Габриела Стоеви донесоха първия златен медал на България от Европейските игри в Баку, чието историческо първо издание приключва този уикенд.

Нашите момичета победиха рускините Екатерина Болотова и Евгения Косетская с 2:0 гейма (21:12; 23:21) на финала на двойки от турнира по бадминтон.

Невероятно! България на исторически финал по волейбол в Баку!

България се класира на исторически финал по волейбол на първите Европейски игри в Баку, след като в епичен полуфинал стигна до изнена...

Сестри Стоеви показаха страхотна игра по време на цялата надпревара и и спечелиха титлата без да загубят нито един гейм. Водачките в схемата се нуждаеха само от 37 минути игра, за да пречупят съперничките си.

Българките бяха подкрепяни мощно от националите ни по волейбол, както бяха обещали още вчера, както и от бронзовата медалистка Петя Неделчева.

Това е втори медал за българския бадминтон от Европейските игри, след като по-рано днес Петя Неделчева спечели бронз на "сингъл".

До момента равносметката за България от Игрите в Баку е 1 златен медал, 3 сребърни и 5 бронзови. Страната ни има още един шанс за титла, тъй като националният отбор по волейбол излиза в неделя (11 часа сутринта българско време) във финал срещу Германия.

Сестри Стоеви завоюваха финал в Баку

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви си осигуриха място във финала на двойки жени на турнира по бадминтон в Баку. Българките разгромиха т...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт