Теория на конспирацията: Защо Кличко не е удрял Пулев с бокс

144399
Теория на конспирацията: Защо Кличко не е удрял Пулев с бокс

Вълната от интерес, която предизвика мачът между Кубрат Пулев и Владимир Кличко продължава да набира сила, особено в социалните мрежи.

Най-интересни, разбира се, са теориите за нечестната игра на Кличко срещу Кубрат. Една от тях касае бинтовете на украинеца и дали той не е сложил „помощни подсилващи средства”, за да направи и без това гръмотевичния си удар направо смъртоносен. Представяме на Вашето внимание, уважаеми читатели, въпросните снимки:

Ода за Кобрата плъзна в мрежата

Точно, когато си мислиш, че вече всичко е казано и написано, се появява стихотворение за възхвала и подкрепа на нашето момче, загубило ...

Какво е обяснението – всъщност просто и логично, но не в изгода на конспираторите. Първо, преди всеки мач на професионалния ринг при слагането на ръкавици винаги присъства човек от щаба на противника, който да следи да няма измама. Преди това правило да влезе в сила, е имало измами и действителни случаи на твърди предмети, слагани в ръкавиците, за да се вземе нечестно предимство. Съответно човекът от щаба на Кобрата би трябвало да е купен или заплашен по незнайно какъв начин, за да „не види” евентуално помощно средство в ръкавиците на украинеца.

На второ място идва обяснението що е то бойно изкуство и съответно бокс. Снимките по-горе показват разликата между т.нар. бинтове „180” и „108” и различните видове намотки. В случая с Кличко намотката е направена така, че отгоре да се получават меки топчета. Причината – да бъдат предпазени трапецовидната, главовата и кукестата кост в китката. Особено препоръчително е този вид намотка и съответният бинт да се прилагат при хора с по-ясно изразени „кокалчета” на юмрука – такива като на Владимир Кличко. При всяка начална или междинна намотка, минаваща над "кокалчетата" на юмрука, се прави т.нар. "twist wrap" (усукано навиване) и в последните намотки бинтът се оставя прав т.е. без гънки. Когато това се направи, бинтът върху кокалчетата прилича на топчета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт