Руснаците не успяха да отворят всички олимпийски кръгове в Сочи

120857
Снимки: Getty Images/Guliver

Със сериозен гаф мина откриването на 22-рите зимни Олимпийски игри в Сочи.

Зографски иска място в Топ 20 в Сочи и българка за гадже

Българският талант в ски скоковете Владимир Зографски се цели в Топ 20 на Зимните олимпийски игри в Сочи, които започват днес. Роденият...

Домакините от Русия не успяха да „отворят” всичките пет олимпийски кръга при светлинното шоу, предшестващо Парада на нациите. По план кръговете трябваше „да разцъфнат” от пет цветя, но в крайна сметка едното цвете – това, което беше най-вдясно, така и не пожела да „цъфне”.

Интересен факт при парада беше, че германският отбор излезе с екипи в буквално всички разцветки на дъгата. Още преди игрите този екип беше доста обсъждан, тъй като според мнозина представлява своеобразен протест срещу законите срещу хомосексуалните в Русия. Германия обаче така и не се отказа от екипа и състезателите ѝ излязоха облечени в него.

Иначе направи впечатление, че делегацията на Каймановите острови излезе на стадиона по джапанки. Украинската делегация пък беше посрещната с много силни аплодисменти, но самите спортисти не направиха каквато и да е демонстрация заради случаващото се вече над три месеца в страната им и Евромайдана.

Българската делегация беше водена от скиорката ни Мария Киркова. Отсъстваха биатлонистите ни, които се подготвят за утрешния старт на 10 километра, който е от 16:25 часа българско време.

Девет факта за Сочи, които не знаете

Като един от най-топлите градове в Русия, страна, която не страда от липса на снежни терени, Сочи изглежда необичайно място за провеж...

Парадът на олимпийците завърши с "Нас не догонят" и най-голямата делегация на Олимпиадата - тази на домакините от Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт