Радостин Тодоров: Около 170 000 лв. са за подготовка за параолимпийците ни, не 460 000 лв.

11447
Радостин Тодоров: Около 170 000 лв. са за подготовка за параолимпийците ни, не 460 000 лв.
Снимка: actualno.com

Спортният министър Красен Кралев заяви днес, че параолимпийците ни били получили общо 535 000 лева от държавата за подготовка и за административни разходи. 460 000 лева са били за подготовка на 12 спортисти – това правело по над 38 000 лева на човек, което значело, че параолимпийците ни взели най-много държавни пари от професионалните спортисти.

Радостин Тодоров, който е треньор на трима наши параолимпийци, сподели за Actualno.com, че всъщност от тези 460 000 лв. само около 170 000 лв отиват за самата подготовка на параолимпийците. Другите са нужни, за да покрият разходите по време на състезанията.

За силата на духа и вярата в себе си - шампионите Иванка Колева и Дечко Овчаров

Историите за силата на духа и оптимизма на параолимпийците, които представят България и носят медали в страната ни продължават и днес. ...

"На едно състезание, като това в Катар са нужни около 5 000 лв за един състезател, сами можем да направим сметката", заяви Тодоров. Дори днес той сподели, че провежда тренировка с Даниела Тодорва, която са покрили с лични средства.

Преди няколко дни председателят на Българската параолимпийска федерация Илия Лалов направи изказване, че до края на годината параолимпийците ни, които спечелиха седем медала от Световното първенство в Катар, няма да имат никакви пари от държавата за подготовка за Олимпиадата в Рио догодина. Квалификационните норми ще трябва да се покриват в първите месеци на 2016-та година.

Параолимпийците ни се завърнаха в началото на месеца от световното първенство в Катар с общо 7 медала - 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт