Параолимпийските ни шампиони донесоха поредна порция от медали

11985
Параолимпийските ни шампиони донесоха поредна порция от медали

Параолимпийските ни шампиони се завърнаха днес (1 ноември) от Световното първенство в Катар и донесоха поредната порция медали на страната. Над 1300 състезатели от 90 страни взеха участие в надпреварата, която може да се опише като "малка Олимпиада".

Въпреки огромната конкуренция,параолимпийците ни грабнаха общо 7 медала - 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови. Стела Енева завоюва злато в тласкането на гюле и сребро на диск, Мустафа Юсеинов - злато на копие, Дечко Овчаров спечели бронз на диск, Даниела Тодорова е с 2 бронзови медала на копие и гюле, а Ружди Ружди стана световен шампион на гюле, като подобри рекорда на шампионата в дисциплината.

В дългия скок Михаил Христов стана пети. Мишо скочи 6.57 м, като подобри личния си резултат.Копирано от standartnews.com

Втори медал за Даниела Тодорова в Катар

Параолимпийката ни Даниела Тодорова вчера спечели втори бронзов медал. Този път при хвърлянето на копие в група F-55 на Световното първ...

Състезателите ни са истински повод са гордост и пример за спортен хъс, защото въпреки само двете седмици, които имаха за подготовка между Световни игри в Сочи и Световното в Катар отново успяха да покорят високи върхове.

В дългия скок Михаил Христов стана пети, като успя да подобри личния си рекорд. В мятането на диск Иванка Колева се нареди пък на 9-то място и 8-мо на гюле. 4 сантиметра не достигнаха на Радослав Златанов, за да се окичи с медал в скока на дължина и с резултат от 6,61 метра зае четвъртото място. С подобрени лични резултати на гюле и хвърлянето на копие младата ни надежда Георги Киряков зае съответно девето и седмо място в класирането.

В дългия скок Михаил Христов стана пети. Мишо скочи 6.57 м, като подобри личния си резултат.Копирано от standartnews.com

"Тежко беше състезанието от гледна точка на температурите в Катар, 38-39 градуса. В сутрешните сесии при хвърлянето на диск в 9:30 ч. сутринта беше 39 градуса". Това заяви треньорът Радостин Тодоров при пристигането на спортистите ни. Той сподели още за Actualno.com, че конкуренцията е била много тежка, тъй като в някоя от дисциплините нашите състезатели са участвали с по-здрави спортисти.

Радостин е треньор на Даниела, Мустафа и Ружди, като и тримата се завърнаха с медали. Даниела например също е участвала с различна група от нейната при хвърлянето на копие, но въпреки това е с бронз. Световният шампион Ружди пък си пожела медал от Олимпиадата в Рио следващата година.

Още един медал за параолимпийците ни в Доха, Дечко Овчаров с бронз

Параолимпиецът Дечко Овчаров спечели бронзов медал в мятането на диск  днес на Световното първенство за хора с увреждания в Доха. ...

Треньорът заяви, че най-вероятно следващата надпревара за неговите спортисти ще е през юни догодина на Европейското в Италия.

За разлика от тях Дечко Овчаров ще се бори за отличия по-рано, тъй като все още има да покрива нормативи за Олимпиадата. Там има само дисциплините тласне на гюле и хвърляне на копие, без диск. Той също потвърди, че Световното в Катар е било изключително трудно и конкуренцията е била огромна.

"Беше страшно трудно, въпреки това всички си направиха лични постижения и това е много, както и спечелването на медалите. Това беше една малка Олимпиада за нас, с толкова много състезатели ", заяви носителят на бронз в хвърляне на диск. На Дечко до март месец му предстоят още турнири, в които ще се бори за квота на Олимпиадата.

 

 

Сребърен медал за Стела Енева в Катар

Стела Енева завоюва днес сребърен медал в мятането на диск на Световното първенство за хора с увреждания, което се провежда в катарскат...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт