Норвежецът Eirik Nesse е големият победител на Red Bull Fragments 2016!

8626
Норвежецът Eirik Nesse е големият победител на Red Bull Fragments 2016!

Перфектни условия, трикове на световно ниво, страхотно настроение и награди бяха акцентите на Red Bull Fragments 2016.

На 30 и 31-ви януари на плаца пред хотел Рила в Боровец гостите на курорта успяха да се насладят на едно от най-престижните фрийстайл сноуборд събития у нас. Състезанието за втора поредна година привлече голям интерес и събра на едно място някои от най-добрите български сноубордисти с предварително поканени про райдъри от Европа.

Необичайно топлото време през двата дни предразположи към чудесно настроение, много креативни линии и технични трикове по обновеното трасе, подготвено от екипа на Snow Park Borosport.

В събота десетки българи взеха участие на квалификациите, а в неделя 25 от тях караха с гост протата на полуфиналите.

Задачата на журито, в лицето на Марко Грилч, Карим Ел Рафи, Изток Суматич и Иван Иванов, беше трудна след като всички участници показаха завидни умения и дадоха пълна свобода на креативността, към която трасето предразполагаше.

На финалите, които се състояха в неделя следобед, всички райдъри дадоха най-доброто от себе си, за да стигнат до наградния фонд, който тази година беше над 8000лв.

Норвежецът Eirik Nesse стана големият победител на Red Bull Fragments 2016, а словенецът Ziga Rakovec и финландецът Alexi Pistanen станаха втори и трети.

1. Eirik Nesse, Ейрик Нессе (23 год., Норвегия) - 1000 евро

2. Ziga Rakovec, Жига Раковец (26 год., Словения) – 500 евро

Вижте как Ред Бул сложи състезателна кола на снега

Всеки, който е гледал Формула 1 редовно, знае, че тези автомобили не са предназначени за нищо друго, освен за асфалт. Това не спря хор...

3. Auxi Pistann, Аукси Пистанн – (23 години, Финландия) - 300 евро

Наградата за най-добър трик бе отсъдена на Jacco Bos, а Eirik Nesse бе награден и в категорията "Най-креативна линия". 13-годишният Борислав Стоянов спечели наградата за "Най-добър подрастващ карач".

Световноизвестният сноубордист и гост-жури Марко Грилч сподели, че е трасето е едно от най-креативните, които е виждал и изненада публиката и карачите със специална награда като покани българския участник Симеон Митрев да участва в един от неговите епизоди от action сериите Grilosodes.

Всички състезатели оцениха високо ниво на организацията и дизайна на обновения сетъп и изявиха желание и участват във формата и следващата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт