Мария Гроздева: Очарована съм от стрелците в динамичната стрелба, пожелавам им успех

8292
Мария Гроздева: Очарована съм от стрелците в динамичната стрелба, пожелавам им успех

Двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева пожела много успех на българските състезатели по динамична стрелба. „Очарована съм и съм възхитена от толкова много готини хора накуп. Те наистина са много позитивни и усмихнати; стрелци, които мисля, че имат много бъдеще, правят всичко с толкова желание, любов и хъс”, това каза Мария Гроздева, която връчи годишните награди на Българската федерация по динамична стрелба за 2011 година, предаде Фокус.

„Много се изненадах когато разбрах, че не се финансират, тъй като не са олимпийски спорт. Дори не знам – какво точно ги кара да правят всичко това, но доколкото разбирам, е голямата любов към този спорт. Всеки си има своя професия, в която работи, и в която е професионалист, но виждам, че са станали професионалисти и в стрелбата. Очарована съм, много ми се иска - да имат успех. Като видях колко много състезатели се събират тук, явно това наистина е една много голяма организация”, каза Мария Гроздева.

Мария Гроздева няма да бойкотира Олимпиадата

В специално интервю за Bulgaria On Air двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева сподели, че няма да бойкотира Игрите в Лондон, в...

„Много ми се иска – да имат подкрепа и от Министерството на спорта, от държавата по някакъв начин, като финансиране. От това, което видях, те наистина са професионалисти освен в своите професии, и в динамичната стрелба. Някои от наградените отсъстваха, защото разбрах, че са били на мисии. За мен беше много интересно и истинско удоволствие, уговорихме се дори – да присъствам на някое от състезанията им край София. За мен ще е много интересно, много ми се иска – да се докосна до тази стрелба, която е много по-различна от нашата” – каза Мария Гроздева.

„Тук разбрах, че на Световно първенство една от жените се е класирала четвърта сред всички участнички; друг от мъжете се е класирал на 99 място – страхотен успех от над 1200 участници на Световното първенство. Със своята себеотдайност, мисля, че те са станали професионалисти. Много са добри, раздадоха се доста награди и мисля, че имат голямо бъдеще и в международните турнири и състезания. Наистина им пожелавам успех, защото са позитивни и усмихнати хора, каквито рядко се срещат в днешно време”, каза Мария Гроздева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт