Мария Киркова отпадна във втория манш на слалома в Сочи

21450
Мария Киркова отпадна във втория манш на слалома в Сочи
Снимка: БГНЕС

Представителката на България в слалома от програмата на алпийските ски от Зимните олимпийски игри в Сочи Мария Киркова не успя да запише класиране, след като допусна грешка във втория манш и не финишира.

Киркова даде 42-о време в първия манш, оставайки на 9,71 секунди от лидерката Микаела Шифрин, но за съжаление не успя да завърши втория манш и остана извън класирането. Победителка в дисциплината стана 18-годишната Микаела Шифрин от САЩ, а австрийките Марлиз Шилд и Катрин Цетел заеха другите две места на подиума.

Шифрин поведе в слалома, Киркова 42-а

Мария Киркова завърши на 42-о място в първия манш от слалома за жени в ски-алпийските дисциплини. Българската състезателка спря хрономе...

18-годишната американка донесе втора титла за родината си в алпийските ски на Олимпийските игри в Сочи. Талантливата състезателка имаше аванс от 1,34 секунди пред Марлиз Шилд, преди да тръгне за втория си манш, но беше на косъм от отпадане, след като загуби равновесие в средата на пистата.

Шифрин обаче показа завидни акробатически умения и остана на ските си, за да финишира на 0,53 секунди пред Шилд и да спечели златото.

Опитната австрийка отново трябваше да се задоволи със среброто, както се случи във Ванкувър и Торонто, а третото място остана за нейната сънародничка - Катрин Цетел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com