Кралев: Ще помогнем на Станка Златева за изграждането на зала по борба в Сливен

5977
Кралев: Ще помогнем на Станка Златева за изграждането на зала по борба в Сливен
Снимка: БГНЕС

Министерството на младежта и спорта ще подкрепи изграждането на зала по борба в Сливен. Това обяви министър Красен Кралев по време на официалното откриване на 54-ия международен турнир по свободна и класическа борба „Дан Колов - Никола Петров“ за мъже и жени. По време на церемонията по откриването бе почетена и отказалата се наскоро от активна спортна дейност петкратна световна шампионка Станка Златева.

„Много емоционален момент. Станка е голяма личност и голям спортист, достоен за възхищение и подражание. Пожелавам й успех на новото поприще като треньор в националния отбор за кадетки и й обещавам съдействие за изграждането на новата зала по борба, която ще направим заедно с Община Сливен. Станка има визията да направи клуб, който да се занимава основно с жени и млади момичета и заслужава подкрепа”, заяви Кралев, цитиран от БГНЕС.

Дълбок поклон пред Станка Златева

Преди седмица Станка Златева обави, че слага край на своята състезателна кариера. Редно е това събитие да не заминава в пространството ...

Министърът допълни, че ММС разработва 5-годишна програма за женската борба, женския бокс и женския кану-каяк. „Смятаме, че в тези спортове България има потенциал за развитие, особено за следващите Олимпийски игри в Токио. Виждаме, че нашите момичета полагат много усилия и се надявам през следващите години да ни носят много поводи за радост”, разясни Кралев.

Световният шампион и бронзов медалист от Пекин 2008 Явор Янакиев, който също прекрати състезателната си кариера бе отличен от министъра с почетен плакет за приноса му в развитието и успехите на българската борба. Плакети на ММС по случай техните кръгли годишнини и за заслуги към българската борба получиха още Баю Баев – четирикратен европейски и трикратен световен шампион, Михо Дуков – олимпийски вицешампион и трикратен европейски шампион, доц. д-р Огнян Макавеев – заслужил треньор и зам.-председател на БФ Борба, Рахмат Софияди – олимпийски медалист и световен шампион, генерален секретар на БФ Борба.

Министър Кралев награди и медалистките в категория до 60 кг. на турнира „Дан Колов - Никола Петров“, в която златото извоюва Джанан Манолова, а среброто спечели София Георгиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт