Жекова премина на полуфинал с уверено и точно каране

21467
Жекова премина на полуфинал с уверено и точно каране
Снимка: Getty Images/Guliver

Българската надежда в сноуборда Александра Жекова с лекота преодоля четвъртфиналите на сноубордкроса на Олимпиадата в Сочи. На полуфинал Сани ще се състезава с имена като Линдзи Джакобелис и Доминик Малте.

Сани се класира в третия четвъртфинал – заедно с третата в квалификацията Доминик Малте, Юка Фуджимори от Япония, Зоуи Джилингс от Великобритания, Рафаела Бруто от Италия и Бел Бергхуйс от Холандия. По регламент първите три от всяка серия.

Сани Жекова започна деня в сноубордкроса с добра квалификация

Най-голямата българска надежда за по-призово класиране на Зимната олимпиада в Сочи Александра Жекова се класира на 11-то място в квалиф...

Жекова се справи с изпитанието и финишира втора, след Доминик Малте и по този начин влезе в полуфиналната фаза. Сани кара много добре, внимателно и без проблем завърши на необходимото ѝ място, като накрая направи скок от над 25 метра. Трета отстана Зоуи Джилингс.

В първата гонка фаворитката от четвъртфиналите Ева Самкова показа защо даде такова време в квалификациите и отвя конкуренцията и не остави никакво съмнение в превъзходството си. Втора остана Нели Моен Локоз, а трета се класира Фей Джулини.

Във втората гонка олимпийската шампионка Маел Рикър трябваше да защитава титлата си, но стартира много зле, опита да навакса, но падна и излетя от напреварата. Последва и още едно лошо падане – на Шарлот Банкс, която повлече със себе си и Изабел Кларк Рибейро. Така при три отпаднали, останалите три просто трябваше да финишират за място на полуфиналите и те го направиха – Кло Треспьош от Франция спечели спускането, пред Симона Майлер и Сузане Мол.

В последния четвърфинал американската звезда Линдзи Джакобелис направи каране, подобно на това на Ева Самкова в първата гонка. Американката спечели убедително, следвана от Микела Мойоли от Италия и Бел Брокхоф от Австралия.

Норвегия измъкна златото при мъжете в супергигантския слалом*

В невероятна драма се превърна първото за днешния ден състезание на Зимната олимпиада в руския курорт Сочи. Супергигантският слалом пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com