Янков: Ние тренираме в чужбина, но децата у нас няма къде да спортуват

4948
Янков: Ние тренираме в чужбина, но децата у нас няма къде да спортуват

Ние се справяме – тренираме в чужбина, но има много деца след нас, които нямат тази възможност. Това обяви пред bTV сноубордистът Радослав Янков, който преди седмица спечели Световна купа по сноуборд на състезание в Германия. Организаторите на състезанието били толкова учудени от успеха му, че се наложило в последния момент да търсят българския химн.

След като спечели световната титла, Янков се подписа и в петиция, в която състезатели по сноуборд и техните треньори настояват да има условия да се подготвят в България.

Радо Янков беше посрещнат като герой

“След състезанието в Словения разбрах, че мога да се боря за големия глобус и си казах, че няма да го изпусна”. Това каза ш...

Той разказа и откъде идва прякорът му Дивия – когато бил на 13 години спечелил детско световно първенство и един сърбин попитал „Откъде изкарахте този дивец”, а всъщност на сръбски „дивец” означава „възхитителен”.

Неговият треньор Георги Атанасов обясни, че тренират по-често в чужбина, защото у нас няма достатъчно добри трасета. Пистата трябва да бъде заградена, за да няма инциденти с туристи, уточни той. Държавите, които имат глетчери – Австрия, Германия.

„Занимавам се с този спорт от 20 години, не защитавам ничии интереси. Искам, когато дъщеря ми порасне, да мога да я заведа на Витоша и да тренира. Трябва да помислим за тези деца – първи сме в класациите за тютюнопушене, алкохол и затлъстяване”, коментира Атанасов.

Същите са и мотивите на бащата и треньор на Соня Жекова – Виктор Жеков, да подпише писмото. Той обясни, че в последните години е много трудно да получиш разрешение да тренираш в нашите планини.

Радослав Янков ще получи 20 000 лв. от спортното министерство

Носителят на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини Радослав Янков ще получи 20 хиляди лева премия от Министерството на м...

Относно протестите на екоактивистите срещу изграждането на нови писти той каза: "Къде бяха еколозите, когато презастрояваха Черноморието, когато се превърна в бетонна джунгла и това е непоправимо”. Той уточни, че един лифт може да бъде разрушен много бързо, ако се налага, и на негово място много бързо ще израснат храсти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт