Изхвърлиха българските щанги от Олимпиадата в Рио

10190
Изхвърлиха българските щанги от Олимпиадата в Рио

Националният отбор на България по вдигане на тежести официално получи забрана за участие на Олимпиадата през 2016 година в Рио де Жанейро заради многобройни нарушения на антидопинговите правила, съобщи сайтът на Международната федерация по вдигане на тежести.

Решението е взето от Изпълнителния комитет на федерацията на заседание в американския град Хюстън, след като е получен подробен доклад от антидопинговата комисия, информира "Фокус".

Ясни са наказанията за щангистите ни

Международната федерация по вдигане на тежести уважи аргументите на БФВТ и наложи минимални наказания на българските щангисти, намесен...

През март тази година 11 български щангисти (8 мъже и 3 жени) бяха отстранени от състезания заради наличието на анаболни стероиди в организма. По-късно се изясни, че препаратът е попаднал в организма с хранителна добавка, заразена при производствения цикъл.

Сериозни други наказания също бяха наложени - на още пет държави. На Световното първенство по вдигане на тежести в Хюстън няма да бъдат допуснати щангисти от Хондурас, Панама, Гватемала, Сиера Леоне и Таджикистан. Спортистите от тези държави не се представили информация за местонахождението на система за антидопингова администрация и мениджмънт.

Заради многобройни допингови нарушения Румъния пък е лишена от една квота за Олимпиадата в Рио. Става въпрос за нарушения в квалификационния период.

Как се стигна до падението на българската тежка атлетика - припомнете си ТУК!

Кралев: Щангистите категорично не са виновни, проблемът е в добавката

Разследването е към края си. Категорично можем да кажем, че щангистите и техният щаб не са виновни. Проблемът е в хранителната добавка...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт