Италиански карък удари Сани Жекова и я лиши от медал в сноубордкроса

29581
Снимки: Getty Images/Guliver

Българката Александра Жекова се размина с един завой с бронзовия медал в сноубордкроса, оставайки на пето място, след като се движеше трета буквално до последно. Олимпийска шампионка стана Ева Самкова, предвид и прецизността на чехкинята през целия ден напълно заслужено, а среброто взе Доминик Малте. Трета остана Кло Треспьош, която се възползва от малшанса на Жекова.

На финала Сани караше в компанията на впечатляващата днес Ева Самкова, на канадката Доминик Малте, на американката Фей Джулини, на Кло Треспьош и на победителката в Сочи отпреди година в сноубордкроса Микела Мойоли.

Сноуборд кралицата ни се класира на големия финал след спираща сърцето драма

Налектризиращо каране на полуфинала изстреля Сани Жекова на големия финал в сноубордкроса в Сочи. Сани застана на полуфинал с Линдзи Д...

Българката пак тръгна от най-дясната позиция, като тръгна добре, но Самкова успя да изпревари отново всички. В горната част от пистата Доминик Малте изпревари Жекова, която остана трета. Стигна се до сляпата част на пистата и там се получи сблъсък, който остави Сани извън медалите, на пето място. Виновна за катастрофата беше Микаела Мойоли, която удари Жекова и я лиши от награда. Така българката беше изпреварена и от Фей Джулини - иначе бронзът нямаше да ѝ убегне.

В малкия финал победител стана Линдзи Джакобелис, която обаче със сигурност няма как да е доволна от това си представяне. В крайното класиране американката завърши седма, пред Бел Брокхоф и Зоуи Джилингс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com