Фюри детронира Кличко (Видео)

23457
Фюри детронира Кличко (Видео)
Снимка: Getty Images/Guliver

Британецът Тайсън Фюри сензационно отне всички титли на световния шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко. 206-сантиметровият гигант победи украинеца по точки с единодушно решение на арбитрите, предаде БГНЕС.

Съдиите отсъдиха 115:112, 115:112, 116:111 в полза на Фюри. Това е първа загуба за Кличко от 11 години.

Кличко в продължение на 12 рунда не успя да използва опита и класата си срещу британския претендент. Боят между 39-годишния Кличко и 27-годишния Фюри трябваше да се състои на 24 октомври в Дюселдорф, но украинецът получи травма, заради което боят бе отложен.

След боя Фюри изпя песента на Аеросмит "I don’t want to miss a thing", която посвети на жена си, като освен това не успя да скрие сълзите си, че е изпълнил най-голямата си мечта – да победи Кличко.

Стана ясен съперникът на Кубрат Пулев

Стана ясно кой е следващият съперник на Кубрат Пулев. Това е американецът Морис Харис, а двамата ще се изправят един срещу друг на гала...

„Днес започва нова ера. Казах ви, че ще бъда най-харизматичния световен шампион, съвременен Мохамед Али – аз ще бъда него. Кличко беше велик шампион, но дойде и моят ред. Работих без почивка шест месеца и сбъднах мечтата си“, каза Фюри.

Бившият вече световен шампион по бокс Владимир Кличко каза, че ще организира мач реванш с Тайсън Фюри.

„Бях много добре подготвен. Тайсън беше много бърз и енергичен. Никога не съм мислил, че той е способен на това. Усещах, че ми липсва скорост и не можех да намеря правилната дистанция. Знаех, че съм назад по точки, но имах рецепта за победа. Чувствах се силен, но не успявах да намеря правилния подход към него. Както и да е, все пак има реванш“, каза Кличко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт