Джоуи Ейбъл издържа само четири рунда срещу Кубрат Пулев

154981
Джоуи Ейбъл издържа само четири рунда срещу Кубрат Пулев
Снимка: Getty Images/Guliver

Едва четири рунда трябваха на българската звезда в професионалния бокс в тежка категория Кубрат Пулев, за да вземе нова победа. Пулев успя да спечели с технически нокаут срещата си срещу американеца Джоуи Ейбъл и продължава непобеден на професионалния ринг.

Преди мача европейският шампион по бокс в категория „суперпетел” от 1996 година Мартин Кръстев даде прогноза, че Пулев ще се справи със съперника си до шестия рунд.

Кобрата се бие тази вечер

Тази вечер Кубрат Пулев излиза на ринга срещу Джоуи Ейбъл. Най-добрият ни професионален боксьор ще защитава интернационалната титла на ...

Пулев излезе на ринга в Нойбранденбург под песента на AC/DC „Thunderstruck”. В мача нашето момче заложи титлата си от Международната боксова федерация.

Първи рунд

Ейбъл пръв успя да нанесе точен удар – ляво кроше, което обаче не засегна особено Пулев. В течение на рунда си пролича, че американецът обича този удар и нищо чудно предвид обратния му гард. Пулев обаче успя да контрира устрема на Ейбъл с два много хубави прави удара с лявата ръка, единият от които попадна в окото на американеца. Кобрата обаче определено започна по-отпуснато и на почивката между първия и втория рунд треньорът му обърна внимание на поведението му.

Втори рунд

Пулев си намери съперник с обратен гард за 14 декември

Кубрат Пулев вече има официален противник за мача си на 14 декември в Нойбранденбург. Това е американецът Joey "Minnesota Ice" Abell ,...

Американецът продължи да е по-агресивен, но 20 секунди преди края Кубрат успя да нанесе два силни удара след добри финтове, което принуди Ейбъл да влезе в клинч. Единият удар на Кубрат беше ъперкът с лявата ръка, който разтресе доста здраво американеца.

Трети рунд

Началото на третата част беше изцяло за Кубрат – ляв и десен прав, които попаднаха в лицето на Ейбъл и принудиха американеца да се подпре на въжетата. Левият прав на Пулев попадна пак в окото на американеца и раничката под окото му се отвори още повече, а самото око започна да се надува. В самия край на рунда Пулев удари ляво кроше на Ейбъл, а след това ръкавицата му се отплесна и уцели Ейбъл в тила, който спря. В самия край на рунда Пулев свали противника си на пода в нокдаун, но до края на частта имаше само една секунда и това спаси Ейбъл от край на мача още в тази част.

Четвърти рунд

Пулев отговори на Танка

Кубрат Пулев доста се позабавлява на заканите на своя настоящ противник - Шърман Уилямс. Кобрата благодари на боксьора с прякор Танка з...

Пулев продължи с атаката и в тази част и набързо присна Ейбъл с нови два тежки удара. Американецът обаче успя да контрира и Пулев падна, като претендираше че се е подхлъзнал, но реферът му отброи за нокдаун. Ядосаният българин веднага взе нещата в свои ръце и отново нацели силно Ейбъл, който падна в нокдаун отново. 40 секунди преди края на рунда Пулев пак свали Ейбъл, който се подпря на въжетата, явно омаломощен. Кубрат вече с лекота пробиваше защитата на опонента и в самия край на частта с ъперкът Пулев за трети път повали противника си. Това вече беше краят – с технически нокаут Кобрата взе заслужено победата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com