Веселин Топалов с втора победа на супертурнира в Сейнт Луис

6067
Веселин Топалов с втора победа на супертурнира в Сейнт Луис
Снимка: Getty Images/Guliver

Българският гросмайстор Веселин Топалов записа втора победа в супертурнира по шахмат в Сейнт Луис (САЩ) и продължава с пълен актив от две точки. Бившият световен шампион победи представителя на домакините Хикару Накамура в партия от втори кръг на шахматния турнир за Купа Синкфийлд.

Американецът бе принуден да се предаде на 73-ия ход на партията, в която Веско имаше белите фигури. Българинът вчера поднесе голямата изненада на старта на турнира, побеждавайки с черните фигури световния шампион Магнус Карлсен, пише БГНЕС. Купа Синкфийлд се явява втори етап от сериите Grand Chess Tour. В първия турнир, който се игра в норвежкия град Ставангер през юни, Веско отново поднесе сензация, побеждавайки Карлсен с черните на старта на надпреварата. В трети кръг днес съперник на Веско ще бъде Вишванатан Ананд.

Веско Топалов триумфира в Норвегия

Гросмайстор Веселин Топалов спечели шахматния супер турнир в норвежкия град Ставангер. В партия от последния, 9-ти кръг Веселин Топал...

Наградният фонд на надпреварата е 300 000 долара, от които 75 000 са за победителя. В Ставангер през юни Веселин Топалов записа пет победи, три равенства и една загуба, с което спечели третото издание на супертурнира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт