Треньорът на щангистите ни: Жертва сме на немарливост

8175
Треньорът на щангистите ни: Жертва сме на немарливост
Снимка: Getty Images/Guliver

"Ние сме жертва на немарливост", това каза треньорът на националния отбор по щанги Иван Иванов.

11 състезатели от националния отбор по вдигане на тежести, сред които европейските шампиони Иван Марков и Милка Манева, дадоха положителни допинг проби. В крайна сметка се доказа, че една от хранителните добавки на щангистите ни съдържа забранени вещества, а наставникът на националния тим заяви пред БНТ, че развръзката ще е добра на за тима.

БАБХ забранява хранителната добавка, провалила отбора по щанги

Във връзка с възникналия казус в българския национален отбор по щанги, при който в пробите на всички национали в отбора беше открит до...

"Невинни на този етап звучи много добре, но трябва да приключи всичко. След резултатите от лабораторията само ще се смекчат обстоятелствата. Не мога да кажа нищо в момента за наказанията. Доказано е вече, че тази добавка съдържа този забранен стероид, но едва ли, изследванията ще са по-различни в лабораторията в Германия. Този продукт го използваме от 2011 година и винаги сме давали проби с него.

Около 350-400 проби и когато четири години си работил с това е нормално да нямаш съмнения. Доказа се, че вътре има химия, а това недопустимо да има такова нещо в хранителна добавка. Някой трябва да понесе отговорност и в момента се разследва. По статистика от лабораторията ни около 40% от хранителните добавки са замърсени. Ние сме жертва на немарливост. Нека излезе разследването и да се докаже какво се е случило.

На този етап имаме пет мъжки и две женски квоти за Олимпиадата, които трябва да се защитят. На фона на всичко, което се случва в България е нормално да загърбим и успешните си спортове. Мисля обаче че нещата лека по лека се оправят. Виждам, че и министърът е активен по проблемите в спорта.

Ние вече сме по-силни и сме на 100% сигурни, че сме прави и не сме сгрешили никъде. Финалът в тази история ще е много добър за нас", каза Иванов.

"Хората не гледат назад към успехите ни и в момента в България не ни подкрепят", това каза шампионът по вдигане на тежести Иван Марков.

Кралев за допинга: Резултатите сочат, че проблемът е хранителната добавка

Резултатите от Германия какво са вземали щангистите в националния ни отбор показват, че щангистите ни са невинни. Това заяви спортният ...

"Според мен не трябва да има наказание. Наказанието ни е, че не участвахме на европейско първенство и за мен това е достатъчно. Аз мисля, че ще отида на Олимпиадата. Не трябва да сме черногледи и трябва да предизвикаме съдбата да е благосклонна към нас. Всичко, което сме постигнали сме си го постигнали сами. Помага ни не някой, а характера ни.

Аз гледам коментари по случая и България не ни подкрепя в този момент. Не гледат назад във времето какво сме направили за държавата. Най-голямата подкрепа е от семейството. Интересът към нас е най-вече около допинга, а не, когато постигаме успехи", коментира още Марков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт