Световното благотворително бягане "Крила за живот" събра над 101 хиляди души в целия свят

9392
Световното благотворително бягане "Крила за живот" събра над 101 хиляди души в целия свят

Множество тичащи, наред с ултра бегачи, "сърфисти" на инвалидни колички, известни личности и атлети от всички спортове бягаха в подкрепа на онези, които не могат!

Атлети от 35 места в света минаха собствените си лимити в световното благотворително бягане, което събира пари, за намиране на лек за травми на гръбначния мозък. Един паметен ден, който обедини стотици хиляди в подкрепа на каузата на фондацията Wings for Life /Крила за Живот.

Часове остават до благотворителното бягане "Крила за живот"

90 000 атлети се записаха да участват в надпреварата на 3 май, неделя, за да се състезават в подкрепа на хората с увреждания на гръбнач...

Арон Андерсон се превърна в първия шампион на инвалидна количка, спечелил националната титла с изминатите 64,82 км., преди да е достигнат от "колата-ловец" в Калмар-Йоланд, Швеция. Невероятно, но факт!

Японката Юко Уатанабе е коронясана за световен шампион сред жените с изминати 56.33 км в Такашима и подобрявайки рекорда на Елизе Молвик от 2014 г. с 1,54 км.

"Не го чувствам реално" каза Уатанабе. "Сякаш е сън, това не е като никое състезание, в което съм участвала досега. "Колата-ловец", която бе някъде зад мен означаваше, че мога да тичам с мой собствен ритъм. Всъщност тичах по-бавно, отколкото на тренировките, за да е по-продължително".

В шестия час от Wings for Life World Run 2015, етиопецът Лемауърк Кетема се превърна в световен шампион за втори път, и подобри собствения си рекорд от 2014 (78.57 км) на 79.9 км. Когато "колата-ловец" най-накрая го настига в Санкт Пьолтен, Австрия, Кетема пада на колене и целува бетонния път в знак на празнично изтощение. "Късметлия съм" каза възхитеният Кетема след победата си. "Не използвах всичките си сили, задържах малко, за да можем ние (заедно с Киспе) да напредваме и да работим заедно. Много съм щастлив, че спечелих за втори път."

Втори в света се класира чилиецът Сезар Андрес Диаз Хернандез, който тича в Сантяго, докато перуанецът Ремиго Киспе, който беше втори след Кетема миналата година завърши трети, след като водеше ритмично състезанието заедно с етиопеца в Австрия почти до самия му край.

Светът бяга за тези, които не могат

На 3-ти май 2015, асът от Формула 1 Дейвид Култард, безстрашният Феликс Баумгартнер, „Дакар“ шампионът Марк Кома и американ...

Ето какво каза и Анита Герхардер, Главен Изпълнителен Директор на фондацията Wings for Life: "Беше страхотен ден за Wings for Life и страхотен ден за изследванията на травми на гръбначния стълб със събраните 4,2 милиона евро, и даренията все още постъпват. Надмина всички мои очаквания. Имаше толкова много вълнуващи, трогателни моменти днес, но лично за мен най-страхотния момент беше победата на шведския състезател в инвалидна количка Арон Андерсон."

ОФИЦИАЛНИ РЕЗУЛТАТИ:

Мъже:

1. Лемауърк Кетема(Етиопия) 79,9 км (в Австрия)

2. Сезар Харнандес (Чили) 78,3 км (в Чили)

#4040caratrun отчита близо 220 пробягани километра за три седмици

Разстоянието от София до Стара Загора в километри пробягаха за три седмици участниците в социалната инициатива #4040caratrun. От 29 сеп...

3. Ремигио Хуаман (Перу) 78,2 км (в Австрия)

Жени:

1. Юко Уатанабе (Япония) 56,3 км (в Япония)

2. Риана ван Ниекерк (Южна Африка) 55,3 км (в Южна Африка)

3. Натали Васюр (Франция) 52,2 км (в САЩ, Флорида)

Маратонът в София бе спечелен от двама африканци

Едуин Кипчумба от Кения бе победителят от силния пол на 31-ия маратон на София. Той спечели 40 000 лв. Лекоатлетът преодоля класическ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт