Сумата, търсена по програма "Спортни таланти" на Еврофутбол - близо милион

25947
Сумата, търсена по програма "Спортни таланти" на Еврофутбол - близо милион
Снимка: БГНЕС

Близо 1 милион лева е сумата, която е търсена по програма "Спортни таланти" на "Еврофутбол" в нейното четвърто издание. Точната цифра е 966 068 лева, от които 770 615 лева са исканите от българския букмейкър средства, а 195 453 лева са съфинансиране по подадените проекти.

Сумата е рекордна, след като през 2014 година постъпиха искания на обща стойност половин милион лева.

Конкурсът за млади таланти на "Еврофутбол" приключи

Приключи конкурсът, в който всички млади атлети на възраст до 25 г., занимаващи се с индивидуални спортове, можеха да кандидатстват за ...

Поради неправилно или неточно попълнени документи 33-ма от кандидатите отпадат от по-нататъшната борба за подпомагане по програма "Спортни таланти". Техните имена са публикувани тук. Така 180 спортисти ще преминат във втория етап – качествената оценка, която се осъществява от 40 членове на Групата на съветниците. В края на март ще бъдат официално обявени новите Спортни таланти на "Еврофутбол".

Тази година рекордните 213 проекта бяха подадени за финансиране по програма "Спортни таланти" на "Еврофутбол", която и в четвъртото си издание се осъществява с партньорството на Фондация "Работилница за граждански инициативи". Най-много участници има от София – общо 79, следва Пловдив с 20 спортисти, Варна с 14, Велико Търново, Русе и Плевен – с по 6 и други.

Представители на над 51 вида спорт подадоха своите документи по програмата. "Еврофутбол" подкрепя индивидуални атлети в олимпийските и неолимпийски дисциплини, както и параолимпийци или състезатели с увредено зрение и/или слух.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт