Сестри Стоеви започват от 2-ри кръг на световното по бадминтон

11219
Сестри Стоеви започват от 2-ри кръг на световното по бадминтон
Снимка: БГНЕС

Българките Габриела и Стефани Стоеви разбраха жребия си за Световното първенство по бадминтон, което ще започне в Джакарта от 10 август.

В първия кръг европейските шампионки от Баку почиват, защото са поставени под №16 в основната схема на двойки. На 1/16-финалите златните сестри очакват победителките от двубоя между Фи Чо Сун/ Амелия Алиша Ансели (Малайзия) и Шарка Крижкова/Катерина Томалова (Чехия), съобщи БГНЕС.

"Жребият е добър, стига момичетата да играят на 100 процента, – коментира от Индонезия треньорът на Стоеви Гюнтер Хубер. – Най-вероятно ще срещнат малайзийките, които са №25 в света, във втория кръг. На Откритото първенство на Швейцария Габи и Сиси играха приятелски мач срещу тях и ги победиха сравнително лесно с 2-0 гейма".

Сестри Стоеви поставени на световното по бадминтон

Международната федерация по бадминтон публикува днес списъка на поставените състезатели за жребия за 22-ото Световно първенство в Джа...

При успех на осминафиналите Габриела и Стефани ще се изправят срещу водачките в схемата Мисаки Мацумото и Аяка Такахаши от Япония.

Сестри Стоеви тренират вече в големия клуб "Джая-Рая" в Джакарта. Благодарение на усилията на тяхната мениджърка Каролина Зографова и на Гюнтер Хубер, Габриела и Стефани ще направят спаринги със световни звезди.

Те ще играят в зала "Руди Хартоно" срещу олимпийския шампион от Пекин на двойки Маркис Кидо, петата в световната ранглиста при дуетите Грейсия Поли и много други.

"Условията за тренировки са перфектни, но още се опитваме да свикнем с адската жега и високата влажност на въздуха", каза в заключение Габриела Стоева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт