Ремонтът на Зимния дворец е два пъти по-скъп от строежа на "Арена Армеец София"

44231
Ремонтът на Зимния дворец е два пъти по-скъп от строежа на "Арена Армеец София"
Снимка: silnabulgaria

Ремонт на Зимния дворец най-вероятно ще има и той ще струва 45% от сумата, изразходвана за строежа на „Арена Армеец София”. Малката подробност в случая е, че „Арена Армеец София” е четири пъти по-голяма – 12 хил. зрители срещу 2500 зрители.

За проблемите относно ремонта на Зимния дворец говори в прав текст служебният спортен министър Евгения Раданова. Тя припомни, че една от първите ѝ задачи е била да назначи одит на обществената поръчка за реконструкцията на съоръжението, която е обявена от бившия спортен министър Мариана Георгиева. За целта Раданова е уведомила държавната компания „Академика 2011” АД, която отговаря за реконструкцията.

Румен Петков: Кради, Орешарски, кради, сезирам прокуратурата

Поредно тежко обвинение срещу премиера Пламен Орешарски. Този път то беше отправено от бившия вътрешен министър и лице на АБВ Румен Пет...

Вчера, 19 август, одитът на обществената поръчка е бил приключен и са установени нарушения при процедурата, а препоръката на одиторите е била да се спре изцяло поръчката, информира bTV. „Академика” са подписали протокол с решение за прекратяване на поръчката още тогава - на 19-ти август, но днес решението е било променено и вече са пратени писма до участниците в обществената поръчка, в които се посочва класирането.

Според източници на „Капитал” най-вероятно фирма на „Главболгарстрой” ще поеме поръчката. Става въпрос за проектантското бюро "Фор райс" ООД, което е дало най-висока цена – 40 744 982.70 лева и печели заради техническото си предложение. От „Академика” са прогнозирали цена от 40 833 333 млн. лева.

В поръчката участват общо пет кандидати. "Академика спорт" ("Станилов" ЕООД и "Вамос" ООД) и "Понсстройинженеринг" ЕАД обаче бяха отстранени  заради пропуски в документацията и изпълнението на техническото задание. Обединението "2014 Монолит" ("Монолит София" АД и "Пътища и мостове" ЕООД) предложи 37.990 млн. лв., а "Зимен дворец модернизация 2014" ("Планекс" ООД и "Иво Петров архитекти" ООД) - 38.990 млн. лв. Проектите им обаче са оценени по-ниско от този на „Фор райс” ООД.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт