Рекордните 213 кандидати по програма "Спортни таланти" на "Еврофутбол"

25782
Рекордните 213 кандидати по програма "Спортни таланти" на "Еврофутбол"

Рекордните 213 кандидатури бяха получени по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“. Конкурсът по набиране на документите стартира на 23 януари и приключи точно след един месец – на 23.02.2015 г. Българският букмейкър и партньорите от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) отчитат огромния интерес в 4-то издание на програмата най-вече заради успешните предходни издания на инициативата и постигнатите резултати от състезателите, на които освен финансова помощ, бе оказана и морална, и медийна подкрепа.

Чрез програмата си „Спортни таланти“ „Еврофутбол“ финансира атлети в индивидуалните спортове – олимпийски или не, както и параолимпийци и/или хора с увреден слух или зрение със суми до 5 000 лева. За първа година компанията реши да отвори нова група – до 16 години, в която бяха регистрирани 54 кандидатури. Организаторите отчетоха най-голям брой проекти във възрастовата граница 16-20 години - 100, а в групата на 21-25-годишните има 59 кандидатури.

Конкурсът за млади таланти на "Еврофутбол" приключи

Приключи конкурсът, в който всички млади атлети на възраст до 25 г., занимаващи се с индивидуални спортове, можеха да кандидатстват за ...

Най-много кандидатури бяха получени в леката атлетика – общо 63, което е традиционно отлично представяне за Царицата на спортовете. Следващият по масовост е тенисът с 13, след него се нарежда академичното гребане с 11, таекуондото с 10, толкова са и спортистите, които практикуват плуване, представителите на кану-каяка са – 7, по 6 са от борбта – свободен и класически стил, конния спорт – прескачане на препятствия, обездка и всестранна езда, има по 5 от голфа, модерен петобой, тенис на маса и спортната стрелба. От постъпилите кандидатури седем са на параолмипийци – сред тях представителите на леката атлетика - 4-ма, тенис на корт, тенис на маса и фехтовка в колички по един. Най-малкият кандидат е на 8 години, а средната възраст е 17,3 години.

„Еврофутбол“ и ФРГИ припомнят, че не всички 213 кандидати ще бъдат допуснати до оценяване. В момента всяка отделен проект получава оценка за съответствие с формалните изисквания на конкурса и ако документите са попълнени коректно, тогава ще бъдат препратени за качествена оценка от Групата на съветниците.

Очаквайте в края на март да бъдат официално обявени новите Спортни таланти на „Еврофутбол“. Ще бъдат уведомени само одобрените кандидати.

Медийни партньори на програма „Спортни таланти“ са вестниците Стандарт и Еврофутбол, Дарик радио, агенциите Крос и БГНЕС, сайтовете: www.sportal.bg, Viasport, bgathletic.com, dir.bg, actualno.com, sportline.bg, ngobg.info, www.winner.bgр www.chuime.bg, телевизиите ТВ7, News7 и Канал3, както и радиата БНР, N-JOY, bTV и Z-Rock.

"Еврофутбол" приключи вчера конкурса за спортни таланти

Вчера, 23.02.2015 г., бе последният ден, в който всички млади атлети на възраст до 25 г., занимаващи се с индивидуални спортове, можеха...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт