Престижен резултат за Ивет Лалова на 200 метра в Пекин

17466
Престижен резултат за Ивет Лалова на 200 метра в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

Първото участие на финал на 200 метра на световно първенство на най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова не се превърна в бляскава приказка, но все пак Лалова записа достойно представяне дори само с присъствието си сред много елитна компания. Българската атлетка финишира на седмо място - с 22:41 секунди.

Ивет стартира от трети коридор – между имена като Вероника Кемпбъл-Браун от Ямайка и Дина Ашър-Смит от Великобритания, която беше сочена като фаворит за медал. Стартовата реакция на нашето момиче беше чак шеста - 0,157 секунди и Лалова не успя да развие бягането си в пълна мяра, както на полуфинала, когато записа личния си рекорд от 22:32 секунди.

Ивет Лалова влезе във финала на 200 метра в Пекин!

Най-голямата звезда на България в леката атлетика в момента Ивет Лалова завърши на трето място в първия полуфинал на 200 метра на Свето...

Победител стана холандката Дафне Схипърс с невероятно представяне в последните метри, регистрирайки 21:63 секунди. Втора остана Илейн Томпсън от Ямайка с 21:66 секунди, като Томпсън водеше буквално до 95-тия метър, но Схипърс показа характер и с огромна крачка успя да я задмине, поставяйки европейски рекорд, като времето ѝ е третото най-бързо в историята на този спорт! Всичко това се случи, при положение че Схипърс показа втора по бързина реакция на старта - 0,149 секунди, а Томпсън беше с най-слаба реакция - 0,195 секунди, но ямайката разви бягането си по-добре, само за да преживее разочарование накрая от сърцатата холандка.

Бронзов медал спечели Вероника Кемпбъл-Браун, която някак изпревари американката Кандис Макгроун. Кемпбъл-Браун безспорно беше най-голямата изненада с резултат от 21,97 секунди, след като във всички състезания досега беше с поне по половин секунда по-бавна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт