Mихаил Таков: Доволен съм от всички момчета

12419
Mихаил Таков: Доволен съм от всички момчета
Снимка: БГНЕС

"Доволен съм от старанието на всички момчета", заяви треньорът на националния отбор по бокс Михаил Таков относно цялостното представяне на българските боксьори по време на Световното първенство за младежи в София.

- Г-н Таков, коя програма изпълнихте – минимум или максимум, на това световно първенство?

Когато има световна титла, значи всичко е било много добре (смее се). Винаги може да бъде и по-добре, но за периода, в който работихме около месец и половина, мисля, че постигнахме добри резултати. Разбира се, сега ще говорим, ще анализираме грешките, но аз благодаря на всички треньори, които работиха с отбора през цялото време.

- Как ще коментирате играта на шампиона Благой Найденов по време на целия турнир?

Когато победиш последователно боксьори от Русия, Армения и Казахстан, какво повече да искаме. Липсваше само кубинец при него, но те са само трима и бяха в други категории. Така че няма как да не съм доволен от представянето на Благой.

- Съжалявате ли за някой от момчетата, че не успя да покаже напълно възможностите си?

Съжалявам за всеки, който не успя да се реализира. Но те са млади и тепърва ще се доказват. Ние трябва да се грижим за тях, за да останат в бокса и да може да ни радват за в бъдеще. Доволен съм от всички, че се стараха и влизаха в битките с голямо желание.

- А има ли някой, който надмина очакванията ви?

Да, имаше и такива момчета. Очакванията ми надминаха и Роберт Чамасянан на 69 кг, и Николай Чавдаров на 75 кг, и дори Душко Благовестов, който направи превъзходни мачове при 56-килограмовите. Само един глас на китаеца и то в един рунд го пращаше на финала. Но понеже Душко беше отстранил техен представител предния ден и сега му го върнаха.

- Ще се затрудните ли при избора на участниците за младежката олимпиада при положение, че имаме 4 квоти, а можем да изпратим само трима?

По-добре е, че имаме повече, отколкото по-малко квоти. До края на месеца трябва да решим кои ще пътуват, но в тренировъчния процес и това ще се изясни.

- Ще разчитате ли на някои от младежите и за предстоящите квалификации за Рио де Жанейро?

Това зависи от тях. Трябва да се представят добре на всяко състезание, да доказват постоянно, че те са най-добри в категорията си и тогава няма как да не им дадем шанс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт