Крав Мага - популярни за същността на системата техники (видео, 18+)

135818

В два поредни дни Ви запознахме, уважаеми читатели, с една от най-ефективните системи за самоотбрана в света - Крав Мага. С интервютата на инструктор Алекс Петров за Actualno.com хвърлихме светлина върху самоотбраната и върху принципите на Крав Мага. В тази статия и прикаченото към нея видео можете да видите три ситуации, в които се прилагат техники от Крав Мага. Внимание - тези техники са демонстрирани от тренирани практикуващи и не бива да бъдат изпълнявани без предварителна подготовка при сертифициран инструктор. Actualno.com и Крав Мага Глобал (KMG България) не носят отговорност за здравето на ползвателите на видеото и читателите на текста, които опитат самостоятелно да приложат техниките.

Защита от заплаха с нож (фронтално) - ВИДЕО

Инструктор Алекс Петров за Actualno.com: Крав мага ни учи как да се защитим, когато няма правила

В първата част на интервюто с инструктор Алекс Петров се запознахме с основни положения в самоотбраната, получихме и някои практически ...

В конкретната ситуация опциите ни са две – или даваме парите на нападателя, или преценяваме, че можем да се измъкнем, прилагайки определената защита.

Първа стъпка - целта ни е да заблудим агресора. Това става, докато демонстративно бъркаме в джоба си. Препоръчително е там да държим дребни монети или някакъв малък и не ценен предмет, който можем да хвърлим в лицето му. Когато забележим, че нападателят отклони поглед към джоба ни, действаме.

Втората стъпка – действие. В момента, в който забележим, че нападателят е разсеян, поглеждайки към джоба ни, прилагаме защита с ръка и тяло. Докато отклоняваме ножа с рязък удар с длан, пренасяме тежестта на опорния крак и нанасяме с другия удар в слабините.

Третата стъпка – бягство. Не бива да бъде пренебрегвана, дори и нападателят да изглежда обезвреден. Целта е да запазим живота и здравето си, а не да навредим на друг човек.

Инструктор Алекс Петров за Actualno.com: Самоотбрана и бойно изкуство са различни неща

В наши дни битовите престъпления са ежедневие - по медиите, а, недай си Боже, и в нашия, истински живот. Държавата често отсъства от ро...

Защита от заплаха с нож, опрян в гърлото (отзад) - ВИДЕО

Както и в предишната ситуация, опциите са две. Ситуацията е по-опасна, тъй като нападателят има по-голям контрол и може да не ни пусне, дори да му дадем каквото иска.

Отново концепцията е защита с ръка и тяло. С две ръце жертвата хваща ръката с ножа, дърпайки я надолу към гърдите си и я държи прилепена плътно към тялото си. Докато прави това, нападнатият се завърта, мушкайки главата си под мишницата на агресора и нанася удар с коляно в слабините му. След това с две ръце го избутва и следва фаза бягство.

Защита срещу удар тип шамар (кръчмарско кроше) - ВИДЕО

Имам право да защитя дома си. Както реша

Българските граждани са жертви на битова престъпност под различни форми през последната година. Тази статистика изнесе лидерът на ВМРО ...

Първоначално нападнатият застава в полу-пасивна позиция с цел да предотврати ескалацията на конфликта. При последвалата атака отбраняващият се изпълнява едновременна контраатака, блокирайки с едната ръка удрящата на нападателя, докато с другата ръка нанася удар. Според степента на опасност ударът може да бъде пласиран в брадичката, гърлото, носа или гърдите. Едновременно с изпълнената защита, жертвата излиза от линията на атака и нанася контраатака в слабините. Следва познатата стъпка – бягство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт