Кралев за допинга: Резултатите сочат, че проблемът е хранителната добавка

8356
Кралев за допинга: Резултатите сочат, че проблемът е хранителната добавка
Снимка: БГНЕС

Резултатите от Германия какво са вземали щангистите в националния ни отбор показват, че щангистите ни са невинни. Това заяви спортният министър Красен Кралев и припомни, че през годините Българска федерация по вдигане на тежести е имала рецидиви.

Хранителната добавка, която са взели нашите щангисти, е била замърсена на ниво производство. Доказано е наличието на станозолол, добави Кралев и уточни, че добавката е българска. Тя е изследвана в лаборатория в Хамбург, тепърва се чакат резултати и от Кьолн.

Квалифицирани инструктори ще пазят младежите от допинг във фитнеса

Да, има „такава ситуация”, поясни спортният министър Красен Кралев в коментар дали е възможно във фитнес зали да вземеш хра...

Не всички обаче е ясно, продължи Кралев. И уточни, че изследването в Германия е направено заради липсата на лиценз на лаборатория в България.

На въпрос възможно ли е производителят на своя глава да сложи станозолол, Кралев отговори, че не мисли, че е така. И посочи, че може да имало замърсяване на машина при производството на добавката или да има замърсяване при доставка на някое от веществата. Едното от веществата в добавката е доставяно от Китай, уточни спортният министър.

Според Кралев има „супер либерален режим” за производство и търговия на хранителни добавки. Трябва да има забрана за високорискови допинг вещества, да има контрол на митниците при внос на добавки, смята Красен Кралев.

Търсим истината – затова най-важното за нас е приемането на националната стратегия за борба с допинга, подчерта спортният министър. Той добави, че нещата във федерацията ни по щанги няма да се променят, докато не се произнесе Международната федерация по вдигане на тежести. Това ще стане след като бъдат оповестени резултатите от Кьолн. Кралев добави и, че ако има неволно вземане на допинг, наказанието е по-леко – може да е половин година. Иначе най-тежкото наказание е доживот, ако говорим за рецидив – ако е за пръв път, две години.

Шефът на щангите не дава оставка: Няма да платим 500 хил. долара глоба и чао

"500 хиляди долара глоба... ами няма да ги платим и чао, това е. Повече не ми досаждайте на главата", каза председателят на федерация...

Вчера, 19 април, в предаването „120 минути” бившия президент на федерацията по щанги и трикратен световен и европейски шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев изригна и обяви, че години наред е имало измами заради ръководството на щангите ни. Още от Пекин, когато изгоря отборът ни, хората, които тогава го предизвикаха, сега те пак управляват щангите, възмути се Коджабашев. Неделчо Колев продава евтини анаболи, казах го още на спортния министър Свилен Нейков, а той му даде лиценз за федерация. Аз съм бил наркоман в продължение на години като активен състезател - тогава ни даваха треньорите хапчета и инжекции, като лично Иван Абаджиев ми е казвал, че или трябва да вземам, или ще ме изключат от ВИФ и ще ми вземат жилището, разказа Коджабашев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт