Кралев: Щангистите категорично не са виновни, проблемът е в добавката

10291
Кралев: Щангистите категорично не са виновни, проблемът е в добавката
Снимка: БГНЕС

Разследването е към края си. Категорично можем да кажем, че щангистите и техният щаб не са виновни. Проблемът е в хранителната добавка, което поставя няколко въпроса. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев по повод скандала с националния отбор по вдигане на тежести пред БНТ.

"Ще продължим да разследваме, за да разберем дали проблемът е възникнал при производството или е замърсена суровината. Доколкото съм запознат производството е било на високо ниво, така че проблемът би трябвало да е в една от суровините", каза Кралев.

Кралев: Необходим е срок от поне 30 години за концесии на спортни бази

По-голям от сега предвидения максимален срок от 10 години за отдаване под наем на спортни обекти на спортни клубове и федерации. Това...

Според него по-тревожното е, че всички федерации, всички спортисти са заплашени от подобен скандал, ползвайки такива добавки.

"Трябва да се внимава много. Ние ще бъдем на помощ, ще опитаме да намерим решение, да се направи пълен контрол при вноса и търговията. Ще опитаме да направим така, че елитните ни спортисти да взимат проверени продукти, за да не страдат състезателите", допълни той

Припомняме, че преди седмици 11 щангисти дадоха положителни допинг проби. Анализите в три лаборатории – в България, Хамбург и Кьолн, обаче показаха, че причината е в замърсена с веществото хранителна добавка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт