Кралев: Само в България не се научихме, че от спортно съоръжение се печели

8654
Кралев: Само в България не се научихме, че от спортно съоръжение се печели
Снимка: БГНЕС

"Тенис корт ще има, така мисля аз. Не мисля, че главният архитект на София (Петър Диков б.р) може да се произнесе преди да е видял проекта. Няма как на този терен да се случи нещо друго освен спортно съоръжение". Така коментира министърът на спорта Красен Кралев в "Лице в лице" идеята за тенис комплекс на мястото на бившия ст."Юнак".

Ако софиянците решат, че не искат това място, тогава ще се премести някъде другаде, заяви още Кралев.

Кралев заяви, че никой от ЦСКА не го е търсил за помощ

Министърът на спорта Красен Кралев обяви, че никой от ЦСКА не го е търсил за помощ.По думите му министерството е готово да помогне на "...

"Имаме инвеститор - "Гаранти - Коза", проектът ще е за 30-35млн. Фирмата е направила най-модерния тенис център в Истанбул", сподели министърът.

На въпрос дали ще има достатъчно публика за тези спортни събития той заяви, че Колкото и тенис игрища да са направени, никога не достигат. Според министъра ще има достатъчно публика, които да посещават мачовете.

"Стратегически този проект е много важен и за България и за инвеститора. Само в България не се научихме, че от спортно съоръжение се печели".

"Аз не мога да се сърдя на Григор Димитров, всеки сам си взима решението. Обществото преценява дали ще приеме мотивите, които спортистите предлагат", заяви Кралев относно отказа на Григор Димитров да се състезава за България на Купа Дейвис.

Красен Кралев разписа над 6 млн. лв. за спортните клубове

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разписа и последния транш от сумите, които са залегнали в договорите по Програма за разви...

"За нивото на нашия футбол този стадион е идеален. Имаме проблеми в мениджмънта на футболните клубове. Винаги сме били отворени за помощ. Имаше контакт с човек от екипа на ЦСКА и скоро ще се срещнем.

Ако гледаме обективно на нещата, футбола и спорта са икономически дружества. Не можем да се сърдим за състоянието на футбола на никого. Важно нещо, което направи БФС е правило за играч до 21-годишна възраст в стартовия състав", такова е мнението за ситуацията в българския футбол на министъра на спорта.

На въпрос дали с министър Москов са решили да премахнат автоматите за вредни храни Кралев сподели: "Това е малка стъпка, но всичко идва от родителите, премахването им няма да реши проблема. Важно е да се пълнят часовете по физкултура".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт