Ивет Лалова влезе във финала на 200 метра в Пекин!

22955
Ивет Лалова влезе във финала на 200 метра в Пекин!
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-голямата звезда на България в леката атлетика в момента Ивет Лалова завърши на трето място в първия полуфинал на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Пекин. Тя стори това с личен рекорд – 22,32 секунди, а в сериите регистрира 22,54 секунди.

Времето на полуфинала се оказа достатъчно за нашето момиче да се класира на финал. За сравнение голямата фаворитка за финала Дафне Схипърс спечели своята серия с 22,37 секунди. Всъщност Лалова записа четвърто време от всички класирали се на финала.

Ивет Лалова се класира на полуфинал на 200 метра в Пекин

Звездата ни в леката атлетика Ивет Лалова с лекота се класира за полуфиналите на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в ...

Ивет беше в доста неудобния девети коридор, като тръгна добре, но по традиция разви бягането си след завоя и определено дръпна много сериозно, но недостатъчно за второто място, което щеше да ѝ даде директно класиране за финала.

В серията на Ивет убедителен победител стана Илейн Томпсън от Ямайка – с 22,13 секунди. Втора остана американката Кандис Макгроун с 22,26 секунди. Показателно за силната серия, в която Ивет бягаше, беше резултатът на четвъртата Муджинга Камбунджи – национален рекорд на Швейцария, от 22,64 секунди. Камбунджи записа и най-добра реакция на старта от всички състезателки на полуфиналите – 0,148 секунди.

Освен Ивет, Томпсън и Макгроун, на финала са още Схипърс, Шарън Симпсън и Вероника Кемпбъл-Браун от Ямайка, британката Дина Ашър-Смит и още една американка - Джениба Тармо. Кембъл-Браун влезе във финала с най-слаб резултат - 22,47 секунди.

Финалното бягане ще се проведе утре, 28 август, от 16:00 часа българско време.

Ивет не успя да стигне до финала на 100 метра в Пекин

Примата на българската атлетика в момента Ивет Лалова за съжаление не успя да се добере до финала на 100 метра. В своята полуфинална се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт