Ивет Лалова се класира на полуфинал на 200 метра в Пекин

7143
Ивет Лалова се класира на полуфинал на 200 метра в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

Звездата ни в леката атлетика Ивет Лалова с лекота се класира за полуфиналите на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Пекин. Тя завърши трета в своята серия, седмата в програмата.

Ивет постигна време от 22,54 секунди, което е неин личен резултат за сезона. Първа в серията финишира Дина Ашър-Смит от Великобритания с 22,22 секунди, което беше и най-добрият резултат въобще в тази фаза. Втора остана Шарън Симпсън, с 22,52 секунди.

Ивет не успя да стигне до финала на 100 метра в Пекин

Примата на българската атлетика в момента Ивет Лалова за съжаление не успя да се добере до финала на 100 метра. В своята полуфинална се...

Дисциплината обаче е лишена от блясък, тъй като две от големите имена в нея не участват. Трикратната световна шампионка Алисън Филикс вече обяви, че ще се състезава само на 400 метра. Филикс държи най-доброто време на 200 метра за сезона. Световната шампионка на 100 метра Шели Ан-Фрейзър Прайс, от Ямайка, също отказа участие с обяснението, че се пази за щафетата на своята родина. Отсъстват още Блесинг Окагбаре и Мюриел Ахуре. Така големият фаворит за титлата става холандката Дафне Схипърс, която грабна среброто на 100 метра и според мнозина специалисти има по-добър потенциал на 200 метра, защото развива бягането си след 40-50 метър. Холандката направи 22,58 секунди, като буквално спря на 150-тия метър.

За съжаление Георги Цонов и Румен Димитров останаха извън финала на троен скок. Цонов направи само един успешен опит – 16,59 метра, но това не беше достатъчно. С шест сантиметра по-малко скочи Димитров, като така двамата останаха съответно 16-ти и 17-ти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт