Хънт взима 20-та победа в Колумбия, Орландо Дюк влудява публиката на родна земя

7349
Хънт взима 20-та победа в Колумбия, Орландо Дюк влудява публиката на родна земя

Английска победа в старта на сезона на Световните серии Red Bull Cliff Diving за 2015 и стилно начало на сезона за четирикратния шампион Гари Хънт, който отбеляза 20-тата си поред победа за седемте години на Световните серии. Печелейки 526 точки, британецът даде втория си най-висок личен резултат в историята си (само с 0.20 точки по-малко).

30 000 гласовити зрители подкрепяха своя местен герой Орландо Дюк (477,60т.), спомагайки на колумбиеца за най-добрия му старт на сезона за последните три години. Заелият второ място американец Дейвид Колтури (с български произход) направи много силно представяне, гмуркайки се в новата година с нов личен рекорд от 493,80 точки.

Световните серии никога не са имали по-силно начало с най-добрите атлети, които бяха във върховна форма за надпреварата след шестмесечна зимна почивка. Високи резултати в свободните кръгове и новобранци с впечатляващи гмуркания, които никога не са правили преди и поредна убедителна победа за 30-годишния Гари Хънт. Защитавайки титлата си от 2014, рекордният победител стартира със замах и нова 20-та победа в историята си.  Дали Хънт беше звездата в Картахена остана под въпрос, тъй като приветствията за Орландо Дюк, който за първи път се състезава в световните серии на родна земя, направиха състезанието много специално. Любимецът на публиката отбеляза, че е останал фокусиран в надпреварата, но че гласната подкрепа и овациите, които придружаваха обявяването му при качването на платформата са били едно фантастично чувство. Резултатът на Дейвид Колтури от 493,80 точки представлява нов личен рекорд за американския гмуркач и след най-добрата му програма от гмуркания до днешна дата, базираният в Лос Анджелис атлет се цели право в титлата на Гари Хънт. След изключителното начало на Карибите, елитът на височинното гмуркане се отправя към студените води на Ла Рошел, Франция, за втората спирка на 17-ти май, неделя.

ЦИТАТИ ОТ ТОП 3        

Гари Хънт (Великобритания)

Във възторг съм! Исках да се гмуркам последен и за това използвах моя triple quad като първи избор и беше страхотно. Беше много трудно да се гмуркаш след Орландо! Тълпата пощуря по него, но това се очакваше, защото той е героят тук. Беше страхотно, че успях да го надскоча.Доволен съм, че се справих с нервите си и благодарение на тренировките се чувствах силен и уверен там горе. Чувствах се сигурен, влизайки във финалия кръг, защото вече имах преднина, но съм бил и преди в такава позиция и не съм печелил, затова си казах,че не трябва да се отпускам, защото има още работа да се върши!

 

Дейвид Колтури (САЩ)

Чувствам се на върха на света в момента. Времето извън сезона беше страхотно за мен – тренирах много здраво и най-накрая чувствам, че нещата се нареждат. Всеки дава всичко от себе си, а това беше едва първата спирка от Световните Серии. Никога не съм правил серия гмуркания като тези, които направих днес  –това е нов връх за мен.Миналата година имаше своите върхове и спадове, но тази година чувствам, че съм сред тези на върха. Имам три пети места зад гърба си в Световните серии, което е ок, но чувствам че това ще е моята година!

Орландо Дюк (Колумбия)

Излизането на платформата на края беше страхотно, чувствах се като рок звезда! Всички викат и пляскат и аз се забавлявам. Веднъж стъпил на платформата, обаче, съм готов. Казах на другите гмуркачи, че ако трябва да бъда честен - това ми харесва! Ходенето до ръба на платформата и всички хора...просто е невероятно, фантастично! Колкото и да е забавно, всичко става надпревара за мен. Може би е било повече, защото тренировките ми бяха по-добри. Беше добър старт, на подиума съм и съм там още от началото. Правя добри гмуркания в тренировките и съм убеден, че мога да се представя добре. Просто трябва да се фокусирам малко в надпреварата, но мисля, че ще е добър сезон за мен.

 

КЛАСИРАНЕ СВЕТОВНИ СЕРИИ в КОЛУМБИЯ

Гари Хънт

ВБР

526,20 точки

Дейвид Колтури

САЩ

493.80 точки

Орландо Дюк

КОЛ

477.60 точки

Блейк Олдридж

ВБР

467.10 точки

Анди Джоунс

САЩ

453.10 точки

Артьом Силченко

РУС

378.10 точки

Мигел Гарсия

КОЛ

375.45 точки (Wild card)

Серджо Гузман

МЕК

307.90 точки (Wild card)

Хорхе Ферзули

МЕК

296.80 точки (Wild card)

Кристиан Арайон

КОЛ

292.20 точки (Wild Card)

Стивън Лобуе

САЩ

242.30 точки

Джуселино Джуниър

БРА

211.10 точки

 

УАЙЛДКАРД ГМУРКАЧИ в КОЛУМБИЯ

Кристиан Арайон

КОЛ

Мигел Гарсия

КОЛ

Хорхе Ферзули

МЕК

Светът бяга за тези, които не могат

На 3-ти май 2015, асът от Формула 1 Дейвид Култард, безстрашният Феликс Баумгартнер, „Дакар“ шампионът Марк Кома и американ...

Серджо Гузман

МЕК

СЪДИИ в КОЛУМБИЯ

Claudio de Miro (Head Judge)

ИТА

Антонио Мартинез

Мари QueenMarry Славова от Бургас е първото момиче в историята на Red Bull BC One, което печели Финал

Най-добрите бибой* танцьори от цялата страна се състезаваха за победата на Red Bull Bull BC One Cypher на 4-ти април в София в клуб *Mi...

МЕК

Кен Гроув

Австрия

Ренато Роси

ИТА

Стив Фолей

Тази събота: новото издание на Red Bull BC One Cypher

Всички, които са почитатели на брейкинга, ще могат да се насладят на танцовите „битки“ между бибоите. Освен че изискват мно...

САЩ

 

 

КАЛЕНДАР И ЛОКАЦИИ


25 април | Картахена, КОЛУМБИЯ

17 май | Ла Рошел, ФРАНЦИЯ

Българин спечели тежката надпревара в Пампорово този уикенд

От 30-ти януари до 1-ви февруари, родопския ни курорт беше домакин на едно от най-престижните състезания по сноуборд в световен мащаб. ...

30 май | Опосум Езерно Кралство, Тексас, САЩ

20 юни | Копенхаген, ДАНИЯ

18 юли |Сейнт Мигел, Азорес, ПОРТУГАЛИЯ

15 август | Мостар, БОСНА и ХЕРЦЕГОВИНА

13 септември | Полигано а Маре, ИТАЛИЯ

26 септември | Билбао, Испани

RED BULL FRAGMENTS смая чужденците с най-добрия сетъп, правен някога у нас!

На 24-ти януари се проведе дългоочакваното от професионалните фристайл сноуборд карачи състезание от типа „rail jam / jib”....

 

Red Bull Cliff Diving World Series 2015

 

Преодоляващо гравитацията свободно падане, придружено от зашеметяващи трикове – това е височинното гмуркане. Най-добрите атлети в спорта скачат естетически от почти три пъти олимпийската височина, без каквато и да е защита, освен своята концентрация, умения и физически контрол. За по-малко от 3 секунди, гравитацията задвижва телата на гмуркачите, докато те падат от еквивалента на 8-етажна сграда, достигайки скорост над 85 км/ч.

От 2009-та година, Световните серии Red Bull Cliff Diving са предоставили платформа за спиращ дъха екшън и скокове с невероятна сложност, насочвайки прожекторите, както към топ атлетите, така и към младите таланти. От 2014 има и Световни серии за жени. В своя седми сезон този бързо развиващ се спорт ще короняса нов шампион по време на осем взискателни състезания за мъжете и три спирки за жените. Между април и септември, този чисто екстремен спорт ще докосне водите в естествена и градска среда, както и отдалечени и традиционни места навсякъде из южна Америка, Америка и Европа и ще сложи грандиозен край на сезона в 50-тата надпревара от Световните серии.

LifeProof® е официален партньор на Световните серии – перфектна защита за смартфоните на състезателите, които да бъдат още по-фокусирани в надпреварата, и уверени, че техните устройства са предпазени от кал, прах, скали и най-вече – вода!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт