Gари Хънт доминира Световните серии с пета поредна победа!

7005
Gари Хънт доминира Световните серии с пета поредна победа!

По време на квалификациите на скалата ‘Змийската глава‘, 31-годишният брилянтен британец заемаше 12-то място, но успя да се възстанови събирайки 471,80 точки и да спечели за пети пореден път. Най-младият гмуркач в сериите Джонатан Паредес доближи шампиона повече от всички останали този сезон, получавайки 10-тки от съдиите за две от гмурканията си. За първи път в кариерата на Световните Серии, и в своята 16-та надпревара, американецът Анди Джоунс завърши на подиума трети по точки.

На 18-ти юли, страстната португалска тълпа стана свидетел на wildcard победител във втората от три световни серии за жени за 2015, когато американката Сесили Карлтън завърши пред мексиканката Адриана Хименез и американката Джинджър Хюбър. Карлтън сложи край на победната серия на настоящата шампионка - сънародничката и Рейчъл Симпсън, която завърши на 4-то място. Тези две дами сега си делят лидерската позиция в цялостното класиране (290точки) пред Джинджър Лий Хюбър (260точки) на 3-то място. Решителната надпревара при Световните серии за жени ще се проведе на 13 септември в Полиняно а Маре, Италия.

Мъже и жени гмуркачи разперват криле, за да полетят върховно от скалите

Чисто и непокътнато място посреща 22-мата атлети от световните серии Red Bull Cliff Diving за 2015 в Азорските острови, Португалия на 1...

От екшъна при гмуркането в непокътнатия остров на Сао Мигел, Световните серии пътуват към нови земи в Мостар, Босна и Херцеговина за следващата надпревара на 15 август. Там ще се насладим и на красивото височинно гмуркане на българина Тодор Спасов.

ЦИТАТИ ОТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ

Гари Хънт (ОК)

Определено се поставих под напрежение с несигурния старт вчера. Знаех, че е много важно за собствения ми морал да направя добро гмуркане от скалите. Миналата година беше тежка на Азорските острови, и е трудно да имаш в главата си това „да, страхотен си от платформата, но не можеш да се справиш от скалите“, за това е страхотно да докажа на себе си, че мога да се справя. Под още по-голямо напрежение съм сега за шестата спирка, защото кой знае - това може да е перфектен сезон - би било невероятно!

Ейдриън Нюи работи с Aston Martin по върховен автомобил

Легендарният Ф1 дизайнер, заедно с Aston Martin, работи по създаването на ултра спортен автомобил, който да конкурира McLaren P1 GTR и ...

Сесили Карлтън (САЩ)

Супер развълнувана съм! Всичко беше страхотно в това състезание. Да скочиш от скала за първи път в надпревара е невероятно, всичко наоколо е красиво. Бях леко нервна в началото, но щом веднъж скочиш във въздуха, имаш чувството, че е обикновено гмуркане. Мина страхотно, толкова естествено и беше много забавно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт