Габриела Петрова за малко се размина с медал в тройния скок в Пекин

13594
Габриела Петрова за малко се размина с медал в тройния скок в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

Първият голям успех на Световното първенство по лека атлетика в Пекин вече е факт. Младата Габриела Петрова, която дебютира на троен скок на толкова голямо първенство, стигна до четвъртото място в дисциплината, а при малко повече късмет можеше да вземе бронз.

Още в първия си опит Габриела Петрова успя да поведе в класирането – с 14,52 метра. Така Габи, още в дебюта си, напомни за славните времена на олимпийската шампионка от Сидни Тереза Маринова и голямата Ива Пранджева. За съжаление веднага след това израелката Хана Княвцева-Миненко се изстреля на 14,78 метра – наистина уникален опит. Във втория опит обаче Катрин Ибаргюен от Колумбия надмина Миненко – с 14,80 метра.

Удар за България в Пекин! Петрова на финал с първи резултат!

Габриела Петрова се класира за финала в тройния скок на световно първенство по лека атлетика в Пекин с най-добър резултат. При дебюта ...

Петрова остана на трето място до четвъртия опит, когато олипийската шампионка Олга Рипакова от Казахстан скочи на 14,59 метра. А Ибаргюен продължи да доминира и записа 14,90 метра при четвъртия си опит, затвърждавайки лидерската си позиция.

В петия си опит Габриела показа страхотна психика и се изхвърли на 14,66 метра, с което се върна на позицията за бронзов медал. Това беше и личен рекорд на Петрова. За съжаление, в последния опит, олимпийската шампионка Рипакова прие предизвикателството и скочи на 14,77 метра – само със сантиметър под сребърната позиция. Златото остана за Ибаргюен, което е втора световна титла за колумбийката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт