Часове остават до благотворителното бягане "Крила за живот"

9286
Часове остават до благотворителното бягане "Крила за живот"

90 000 атлети се записаха да участват в надпреварата на 3 май, неделя, за да се състезават в подкрепа на хората с увреждания на гръбначния мозък. Броят на бегачите за второтосветовно благотворително надбягване„Крила за живот“ /Wings for Life World Run/ наистина говорят сами за себе си.

Все още можете да се запишете и за т.нар. Селфи Run, така че до 3 май регистрираните участници все продължава да расте.

Светът бяга за тези, които не могат

На 3-ти май 2015, асът от Формула 1 Дейвид Култард, безстрашният Феликс Баумгартнер, „Дакар“ шампионът Марк Кома и американ...

Акро-параглайдинг атлетът от България Веселин Овчаров, заминава със своя отбор Fly the Earth” в Букурещ този уикенд, за да участва на живо в надбягването заедно с много други доказани спортисти. Той е силно ангажиран в кампанията, и привлича свои приятели към каузата. Журналистът Атанас Марков от Autobild ще се надбягва в съседска Турция, и дано приложи страстта си към скоростите и в марантонките върху асфалта.

Ето и малко статистика за участниците

- 60% от регистрираните са мъже, 40% жени

- 92 годишната Шота Самушия от Грузия е най-възрастната атлетка на трасето, а няколко 16 годишни (минималната допустима възраст по-закон в някои държави) ще се опитат да избегнат „колите-ловци“, или така наречената подвижна финиш линия, като най-младите участници.

- Тийм NAPR, също от Грузия, тържествено е обещал да изтича4480 км, разпределени сред 501 индивидуални членове на отбора.

#4040caratrun отчита близо 220 пробягани километра за три седмици

Разстоянието от София до Стара Загора в километри пробягаха за три седмици участниците в социалната инициатива #4040caratrun. От 29 сеп...

- Състезанието ще се проведе в различни 12 часови зони, от Калифорния до Япония.

- Температурите се очаква да варират от 40 градуса пареща жега в Индия и Дубай до хладните 10 градуса по целзий в Русия, Чили и Норвегия.

- Осем тона оборудване за синхронизиращо оборудване ще бъде използвано на глобалните локации.

- Енергията, която ще произведат атлетите, тичащи по световните писти, пътища и пътеки е равна на енергията, която изразходваедно семейство за две и половина години.

Мащабът на събитието може да бъде съпреживян най-пълноценно на живо. Повече от шест часа пулсиращителевизионни кадри на живо ще дадат шанса на тези, които няма да участват, да следят състезанието в реално време на: www.wingsforlifeworldrun.com.

Маратонът в София бе спечелен от двама африканци

Едуин Кипчумба от Кения бе победителят от силния пол на 31-ия маратон на София. Той спечели 40 000 лв. Лекоатлетът преодоля класическ...

В допълнение на всичко това, радио шоу на живо което ще следи екшъна в 35-те места по светаможе да слушате онлайн на:www.wingsforlifeworldrunradio.com

Екшънът не спира дотук. Проследяването на живо позволява на зрителите по света да проследят действието отблизо, докато тече търсенето на новия световен шампион.

Събитието, което ще разтърси света започва в 14.00 часа местно време в неделя 3-ти май и ще бъде състезание като никое друго – събирайки световните професионални бегачи и аматьорите в един опит да надбягат подвижните финиш линии под формата на страховитите „коли-ловци“.

Едно е сигурно тази неделя, всички събрани средствасе инвестират за изследвания и лечение на травми на гръбначния мозък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт