Български шампион по подводен риболов се удави на състезание

31150
Български шампион по подводен риболов се удави на състезание

Шампионът и национал по подводен риболов Александър Лютаков се е удавил по време на състезание в Черно море. Тялото на младия спортист е открито на 12 метра дълбочина близо до остров св. Иван в Созопол.

Начинът, по който е било обърнато тялото показва, че Сашо е тръгнал да изплува , каза треньорът на загиналото момче Злати Коларов. Той допуска, че причина за случилото се може да е и внезапно възникнал здравословен проблем, съобщава "24 часа".

Беше изключително добър състезател, капитан на тима към военноморското училище във Варна, подчерта Злати Коларов. Той заедно с президента на Федерацията по подводен риболов Атанас Катрафилов в момента са в РУП-Созопол, за да дадат показания.

По случая е започнало разследване. Инцидентът с Лютаков стана по време на Републиканското първенство по подводен риболов – лично и отборно. В първия ден на турнира младият мъж е спечелил титла в личната надпревара.

Дадохме старт на състезанието вчера в 9:15 ч., участваха 13 отбора, 13 лодки тръгнаха по различни маршрути, Александър е поискал да се гмурка в северната част на остров "Св. Иван", тъй като там е попадал на богат улов, разказа Атанас Катрафилов, президент на Федерацията по подводен риболов. В 13:30 ч. лодката минала покрай мястото, за да прибере Александър, но той не бил на повърхността. Открили там буя му. Издирването продължило до късно вечерта. Намерен е малко след 18 ч. Не мога да се съвзема от случилото се, вчера вдигнах кръвно 240, ужасна трагедия, допълни Катрафиров без да сдържа сълзите си.

Снимка: Архив

От 1 май се разрешава риболовът на щука и распер, а от 16 май на бяла риба

От 1 май 2014 г. се разрешава риболовът на щука и распер, а от 16 май на бяла риба, съобщиха от ИАРА. През 2014 г. за щуката, распера ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт