Благой Найденов: Голямата ми цел е олимпийска титла

34502
Благой Найденов: Голямата ми цел е олимпийска титла
Снимка: БГНЕС

Световният шампион по бокс за младежи в категория до 81 кг. Благой Найденов не скри радостта си от големия триумф и си пожела следващото му злато да е от Олимпиадата за младежи в Китай.

"Определено беше тежък мач. Все пак става дума за финал, напрежението преди мач е голямо, едва заспах снощи", призна шампионът. "Много съм щастлив, неописуемо е това, което ми се случва. Направо не знам къде се намирам. За тази година това ми беше мечтата. Оттук нататък вече ще преследвам и олимпийската титла за младежи. Естествено, ако ми гласуват доверие да боксирам и в квалификациите за същинската олимпиада в Рио, ще преследвам квота и за там. Голямата ми цел един ден да стана олимпийски шампион при мъжете", допълни щастливият Благой Найденов в "Арена Армеец.

Във финалната среща той победи казахстанеца Вадим Казаков с единодушно решение на съдиите (29:28, 30:27, 30:27). Това бе сблъсък между шампиона на Европа за младежи и първенеца на Азия. Младият ни талант се боксира отлично, особено в първите два рунда и напълно заслужено стигна до големия успех. Така Найденов прибави световна титла към европейската си от 2012 г. и записа най-значимото постижение в своята кариера. Той получи златния се медал от президента на българската федерация по бокс Красимир Инински.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт