Асеновград не намери 5000 лева в помощ на Иван Чепаринов

13894
Асеновград не намери 5000 лева в помощ на Иван Чепаринов

Шахматистът Иван Чепаринов не получи исканата финансова помощ от Община Асеновград. Молбата бе отправена от неговия баща и треньор Неделчо Чепаринов. Той е и председател на ГШК „Асеновец“.

Неделчо Чепаринов поиска 5 000 лева, с които да се подпомогнат подготовката и участието на Иван в Световната купа по шахмат. Самото състезание изисква както физическа и психическа, така и специализирана подготовка, се казва в молбата. Това налага работа в екип с известни треньори, преди и по време на състезанието, уточнява още Чепаринов. И посочва, че тяхното възнаграждение възлиза на 300 евро на ден, а ГШК „Асеновец“ не може да си позволи да осигури необходимите средства.

Иван Чепаринов с победа срещу световна шампионка по шах

Гросмайстор Иван Чепаринов записа победа срещу бившата световна шампионка Чън Чжу в партия от пети кръг на силния шахматен турнир в Г...

Надпреварата по шахмат за Световната купа ще се състои в Баку, Азербайджан в периода от 10.09.15 г. до 04.10.15 г.. По време на 62- рото си редовно заседание предложената към Общински съвет Асеновград сума от Комисията по образование и култура бе в размер на 1 000 лева, вместо исканите 5 000 лева. 14 от общо 26 общински съветници гласуваха „за“, което не бе достатъчно за приемане на предложението. „Против“ бе един, „въздържа ли се“- 11.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт