#4040caratrun отчита близо 220 пробягани километра за три седмици

17243
#4040caratrun отчита близо 220 пробягани километра за три седмици

Разстоянието от София до Стара Загора в километри пробягаха за три седмици участниците в социалната инициатива #4040caratrun. От 29 септември, когато стартира надпреварата, до днес икономистът Владимир Каролев, пианистката Мария Каракушева, журналистът Константин Вълков, водещите от Дарик радио - Михаил Дюзев и БНТ - Сибина Григорова, маркетинг мениджърът на Opel за България Владимир Тодоров, както и изпълнителният директор на Carat Bulgaria – агенцията инициатор на социалната кампания – Мария Грашнова успяха да натрупат актив от близо 220 километра в бягане или средно по 31 км. на човек. Владимир Тодоров, Opel и пианистката Мария Каракушева засега си оспорват титлата с най-много пробягани километри.

#4040caratrun, чиято цел е да популяризира по-активното практикуване на спорт в България, продължава да увеличава своите съмишленици, които се включват както в бягането, така и в реализирането на предизвикателното начинание. Партньори на кампанията са Opel, Mtel, Дарик Радио, сайтовете WebCafe и Факти.

София ще бъде Европейска столица на спорта за 2018 г.

София получава титлата Европейска столица на спорта за 2018 година. Това решение е взела на свое заседание Оценителната комисия на AC...

Всеки един от участниците в социалната кампания Carat Run разполага с пълна adidas-екипировка от Carat Bulgaria и специално мобилно устройство с пакет данни, предоставени от Mtel, с което се измерват и споделят пробяганите километри чрез хаштаг - #4040caratrun. Дарик радио продължава да отразява ежедневно техния статус и да информира за прогреса им. Кампанията продължава до 7 ноември, когато ще се разбере дали всеки от участниците е покрил първоначалното предизвикателство да пробяга поне 40 километра в разстояние на 40 дни.

Според проучване на Евробарометър, публикувано през март 2014 г., България е страната, в която най-рядко се практикува спорт под каквато и да било форма, като 78% от запитаните за отговорили, че никога не са спортували или играли някакъв вид спорт. След нас в топ 5 на неспортуващите държави остават Малта със 75%, Португалия – 64%, Румъния – 60% и Италия също със 60% негативни отговори. Проучването сред европейските страни сочи, че 59% от гражданите на ЕС никога или много рядко се занимават със спорт, като основните причини, които посочват за това са липсата на свободно време (42%) и на мотивация (20%). Резултатите от цялото изследване може да бъде намерено тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com